Tapahtuma 9.4.2018 13:00-15:00

Hämeenlinnassa puhutaan EU:sta: millainen budjetti unionille?

Kuva:

Hämeenlinnassa puhutaan EU:sta: millainen budjetti unionille?

 

Iso-Britannian lähtö Euroopan unionista jättää loven EU:n budjettiin – mitä brexit tarkoittaa EU:n budjetille ja Suomelle? Samalla keskustelut EU:n tulevasta rahoituskehyksestä (2021–) ovat käynnistymässä: kasvaako EU:n talousarvio ja miten EU:n budjettia tulisi uudistaa? Voidaanko EU:n budjetilla vastata nykyistä paremmin muuttoliikkeen, turvallisuuden, talouden ja ilmastonmuutoksen kaltaisiin haasteisiin ja mitkä ovat Suomen prioriteetit? Entä mitä EU-rahalla on tehty Hämeen seudulla?

Näitä ja muita kysymyksiä pohditaan Eurooppatiedotuksen ja Hämeen liiton avoimessa seminaarissa Hämeenlinnan raatihuoneella (Raatihuoneenkatu 15) maanantaina 9. huhtikuuta klo 13–15. Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen esittelee tilaisuudessa myös Hämeen liiton Tavastia Global -hanketta.

Mukana keskustelemassa ovat mm. europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila, sekä valtiovarainministeriön erityisasiantuntija Vesa Kulmala. Keskustelua vetää Eurooppatiedotuksen yksikönpäällikkö Ville Cantell. Tilaisuuden avaa Kanta-Hämeen maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen, Hämeen liitto.

Tilaisuus on osa Ranskan presidentti Emmanuel Macronin aloitteesta Suomessa ja muissa EU-maissa käynnistettyä Puhutaan EU:sta! -kampanjaa, keskustelun aktivoimiseksi EU:n tulevaisuuden suunnasta.

Osallistu keskusteluun myös twitterissä tunnuksilla #munEU ja #EUbudjetti

Ilmoittaudu 5.4. mennessä linkin kautta:
https://www.lyyti.fi/preview/Puhutaan_EUsta_millainen_budjetti_unionille_0256

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Ei pääsymaksua.

Lisätiedot:

Eurooppatiedotus, puh. 050 350 4942, eurooppatiedotus@formin.fi

hameenliitto.fi
eurooppatiedotus.fi 

  • Tapahtuma: Keskustelutilaisuus
  • Ajankohta: 9.4.2018 13:00-15:00
  • Paikka: Raatihuoneenkatu 15, Hämeenlinna, Raatihuoneen juhlasali