Tapahtuma 31.8.2018 17:00-18:30

Turun Eurooppafoorumi 31.8. EU:n rooli maailmassa – diilejä vai sääntöpohjaisuutta turvallisuuspoliittisella pelikentällä?

Kuva:

Eurooppatiedotuksen ja Ulkopoliittisen instituutin keskustelutilaisuudessa pohditaan EU:n roolia globaalina turvallisuuspoliittisena toimijana. Mikä on sääntöpohjaisen kansainvälisen järjestelmän merkitys nykyisessä ”diilien maailmassa”? Millainen rooli EU:lla on tai tulisi olla kansainvälisellä pelikentällä ja ajankohtaisten globaalien kysymysten ja konfliktien ratkaisemisessa.

Tilaisuuden avaa ulkoministeriön valtiosihteeri Matti Anttonen. Keynote-alustuksen pitää Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb, jonka jälkeen paneelikeskusteluun liittyvät
Suomen EU-suurlähettiläs Marja Rislakki ja Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela. Keskustelua vetää toimittaja Kirsi Heikel.

Tilaisuus on osa 30.8.–1.9. järjestettävää Turun Eurooppa-foorumia, joka on laaja ja kaikille avoin EU-aiheinen keskustelufoorumi. Tapahtuma kokoaa suomalaisvaikuttajat ja kansalaiset keskustelemaan Suomen roolista Euroopassa ja Euroopan unionissa. Eurooppa-foorumi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja siitä tavoitellaan jokavuotista politiikan ja talouden syyskauden avausta Suomessa.

Vapaa pääsy.
Tervetuloa!

Lisätiedot:  rel="nofollow noopener">http://www.europeforum.fi/turun-eurooppa-foorumi/ohjelma/perjantai-3182018

Yhteydenotot: eurooppatiedotus@formin.fi

  • Tapahtuma: Keskustelutilaisuus
  • Ajankohta: 31.8.2018 17:00-18:30
  • Paikka: Eerikinkatu 13, Åbo Svenska Teater, Turku