Tapahtuma 27.8.2018 14:00-15:00

Työelämä muuttuu – työn perässä Eurooppaan?

Kuva:
Tiedekulmassa puhutaan työntekijöiden liikkuvuudesta ja työn murroksesta. Digitalisaatio mullistaa eurooppalaisia työmarkkinoita: uusia työn muotoja syntyy ja samalla vanhaa katoaa. Murroksen alla ovat työpaikkarakenteet ja työvoimaan liittyvät ominaisuudet. Työn paikkasidonnaisuus vähenee ja houkuttelevimmat tulevaisuuden haasteet saattavatkin löytyä kotimaan ulkopuolelta.
Ovatko suomalaiset valmiita liikkumaan työn perässä Euroopassa? Onko Suomen työelämä houkutteleva muille eurooppalaisille? Millaista osaamista ja asennetta tarvitaan tulevaisuuden työmarkkinoilla? Entä miten EU voi tukea työntekijöitä työelämän murroksessa?
Näitä kysymyksiä pohditaan ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen ja työ- ja elinkeinoministeriön keskustelutilaisuudessa maanantaina 27.8.2018 klo 14-15 Helsingin yliopiston Tiedekulman Think Loungessa (Yliopistokatu 4). Paneelissa mukana ovat työministeri Jari Lindström, Bayerin osaamisen kehittämisen johtaja Johanna Saarinen, Eurooppanuorten Mari Tuokko sekä Demos Helsingin Johannes Anttila. Keskustelua vetää Eurooppatiedotuksen yksikönpäällikkö Ville Cantell.
Tilaisuuden hashtagit: #munEU #SuomiEU #työelämä
Lisätiedot: eurooppatiedotus@formin.fi
  • Tapahtuma: Keskustelutilaisuus
  • Ajankohta: 27.8.2018 14:00-15:00
  • Paikka: Tiedekulma, Yliopistokatu 4, Helsinki