Kuva: Matti Peltoperä

Valtioneuvoston kanslian verkkosivuilla voit seurata kaikkia ministeriöiden ajankohtaisia EU-aiheisia tiedotteita, kirjoituksia ja puheita.

Ajankohtaista 11.5.2017

Eurooppatiedotuksen kirja ”Reunalla vai ytimessä?” on julkaistu

Euron kriisistä 2008 alkanut Euroopan unionin yhdentymisen politisoituminen nakersi Suomen EU-politiikan konsensusta. EU-väittely siirtyi suljettujen ovien takaa enemmän eduskuntaan, mediaan ja verkkoon.

Tapio Raunion ja Juho Saaren kirjoittama Reunalla vai ytimessä?-kirja.

Tuliko EU:n entisestä mallioppilaasta näin samalla Euroopan reunalta huuteleva änkyrä? Miten Suomen linja on 22-vuotisen EU-jäsenyyden aikana muuttunut – vai onko lopulta mitenkään?

Kirjan ovat toimittaneet Tampereen yliopiston professorit Juho Saari ja Tapio Raunio. Kirjan kirjoittajina on Suomen eturivin tutkijoita ja asiantuntijoita yhteiskuntapolitiikan eri aloilta, kuten professori Hanna Ojanen Tampereen yliopistosta, vanhempi tutkija Kristi Raik Ulkopoliittisesta instituutista ja kansantaloustieteen dosentti, johtaja Jaakko Kiander eläkeyhtiö Ilmarisesta.

Kirjan voi tilata 11.5. alkaen ilmaiseksi Eurooppatiedotuksen verkkosivuilta eurooppatiedotus.fi/julkaisut. Kirja on myös luettavissa ilmaiseksi samoilla sivuilla. Kirja ilmestyy ruotsiksi lokakuun lopulla.

Kirjanjulkitustilaisuus 10.5.

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 10. toukokuuta klo 14.30 – 16.30 Vanhan ylioppilastalon Musiikkisalissa, Mannerheimintie 3, II krs.

Tilaisuuden ohjelma
14.00  Kahvitarjoilu (naulakkopalvelu, 1. krs.)
14.30  Alkusanat, yp. Ville Cantell, ulkoministeriön Eurooppatiedotus
14.35 Mikä on muuttunut Suomen EU-politiikassa?
Kirjan toimittajat, Tampereen yliopiston professorit Tapio Raunio ja Juho Saari esittelevät kirjan
15.35 Minne mennään – minne kannattaisi mennä?
Keskustelussa Suomen EU-politiikasta ovat mukana koulutusvientisuurlähettiläs Marianne Huusko, joka toimi Suomen EU-edustustossa 2008­-2016 mm. Coreper I -suurlähettiläänä ja kirjan kirjoittajista Tampereen yliopiston professori Hanna Ojanen sekä Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Kristi Raik.
16.30  Tilaisuus päättyy