Kuva: Eurooppatiedotus/Petteri Heliste
Uutinen 13.1.2020

Eurooppatiedotus mukana Educa-tapahtumassa tammikuussa

Eurooppatiedotus tuo tänäkin vuonna laajan kattauksen ajankohtaista EU-politiikkaa opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educaan 24.-25. tammikuuta. Luvassa on muun muassa ulkoministeri Pekka Haaviston katsaus Suomen EU-politiikkaan puheenjohtajakauden jälkeen sekä uuden EU-perusteoksen ruotsinkielisen version julkaisu. Lisäksi Eurooppatiedotuksen osastolla on koko tapahtuman ajan mahdollisuus tutustua valikoimaan maksuttomia EU-aiheisia julkaisuja, esimerkiksi viime syksynä julkaistuun uuteen EU-perusteokseen.

Lauantaina Eurooppatiedotus järjestää Faktaa vai fiktiota EU:sta” -keskustelutilaisuuden klo 15.30-15.50 Tulevaisuuden luokkahuone -lavalla. Keskusteluun osallistuvat ulkoministeri Haavisto sekä historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry:n puheenjohtaja Eero Kitunen. Tilaisuudessa keskustellaan ajankohtaisista EU-aiheista sekä tietokirjallisuuden, koulujen ja opettajien roolista klikkiotsikoiden, feikkiuutisten ja mielipidemuokkauksen aikakautena. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös Eurooppatiedotuksen sosiaalisen median tilien kautta.

Ministeri Haavisto vierailee myös Eurooppatiedotuksen osastolla 6n50 keskustelutilaisuuden jälkeen.

Osastolla julkaistaan myös uuden EU-perusteoksen ruotsinkielinen käännös. EU-perusteos tarjoaa tiiviin mutta kattavan faktapohjaisen katsauksen Euroopan unioniin ja sen tulevaisuuteen. Lisäksi osastolla on tarjolla leikkimielinen kilpailu palkintoineen sekä laaja kattaus Eurooppatiedotuksen EU-aiheisia julkaisuja.