Bild: Europainformationen/Petteri Heliste
Nyheter 13.1.2020

Europainformationen på Educa-mässan i januari

Också i år erbjuder Europainformationen ett brett upplagt program kring EU-politik under utbildningsmässan Educa 24-25 januari. På programmet står bland annat utrikesminister Pekka Haavistos översikt över Finlands EU-politik efter ordförandeskapet och utgivningen av den svenska utgåvan av verket EU-basfakta. I Europainformationens monter (6n50) kan du också under hela evenemanget bläddra i våra många avgiftsfria publikationer om EU.

På lördagen ordnar Europainformationen en paneldiskussion på finska med rubriken ”Fakta eller fiktion om EU” på scenen Framtidens klassrum kl. 15.30–15.50. I diskussionen deltar utrikesminister Pekka Haavisto och ordföranden för Förbundet för lärare i historia och samhällslära HYOL rf Eero Kitunen. De diskuterar Finlands EU-politik efter ordförandeskapet och tar också upp facklitteraturens, skolornas och lärarnas roll i en tid som präglas av klickbeten, fejknyheter och informationspåverkan. Du kan följa diskussionen i Europainformationens kanaler i sociala medier.

Efter paneldiskussionen besöker utrikesminister Haavisto Europainformationens monter 6n50.

I vår monter presenteras också den nya svenska utgåvan av verket EU-basfakta. Boken ger en kortfattad men heltäckande faktabaserad översikt över Europeiska unionen och dess framtid. Vi har också en kul frågesport med priser och ett brett utbud av Europainformationens publikationer.