Tillgänglighetsverktyg

Bild: Europainformationen/Petteri Heliste
Nyheter 13.1.2020

Europainformationen på Educa-mässan i januari

Också i år erbjuder Europainformationen ett brett upplagt program kring EU-politik under utbildningsmässan Educa 24-25 januari. På programmet står bland annat utrikesminister Pekka Haavistos översikt över Finlands EU-politik efter ordförandeskapet och utgivningen av den svenska utgåvan av verket EU-basfakta. I Europainformationens monter (6n50) kan du också under hela evenemanget bläddra i våra många avgiftsfria publikationer om EU.

På lördagen ordnar Europainformationen en paneldiskussion på finska med rubriken ”Fakta eller fiktion om EU” på scenen Framtidens klassrum kl. 15.30–15.50. I diskussionen deltar utrikesminister Pekka Haavisto och ordföranden för Förbundet för lärare i historia och samhällslära HYOL rf Eero Kitunen. De diskuterar Finlands EU-politik efter ordförandeskapet och tar också upp facklitteraturens, skolornas och lärarnas roll i en tid som präglas av klickbeten, fejknyheter och informationspåverkan. Du kan följa diskussionen i Europainformationens kanaler i sociala medier.

Efter paneldiskussionen besöker utrikesminister Haavisto Europainformationens monter 6n50.

I vår monter presenteras också den nya svenska utgåvan av verket EU-basfakta. Boken ger en kortfattad men heltäckande faktabaserad översikt över Europeiska unionen och dess framtid. Vi har också en kul frågesport med priser och ett brett utbud av Europainformationens publikationer.

Följ oss