Kuva:
Uutinen 4.5.2020

Eurooppa-päivää juhlitaan tänä vuonna verkossa

Eurooppa-päivää vietetään perinteisesti 9. toukokuuta, Schumanin julistuksen vuosipäivänä. Poikkeusoloista johtuen päivää juhlitaan tänä vuonna verkossa. Eurooppatiedotus on yhteistyössä Euroopan parlamentin, Euroopan komission, Eurooppalaisen Suomen ja Eurooppanuorten kanssa koonnut erilaisia etäaktiviteetteja, joiden avulla Eurooppa-päivää voi juhlistaa.

Eurooppatiedotuksen tuotteet oppimisen iloksi

Eurooppatiedotus juhlistaa Eurooppa-päivää monenlaisin keinoin. Varsinkin etäjuhlinnan sekä  -opiskelun tueksi on verkkokaupastamme tilattavissa maksutta EU-jäsenmaiden karttoja sekä kirjanmerkkejä. Karttoja ja kirjanmerkkejä voi hyödyntää varsinkin eri EU-jäsenmaiden faktojen tarkistusta varten. Eurooppa-päivänä julkaistaan myös EU-tietoutta testaava verkkoselainpohjainen peli sekä päivitetty EU-perusteos -kirja.

EU-pelissä pelaajan tehtävänä on auttaa kahta nuorta, Emmaa ja Jusua, kertaamaan EU-tietoutta Euroopan parlamentin täysistunnon kuulemista varten. Pelin yhteyteen avataan myös Eurooppa-päivänä arvonta, jossa halutessaan jokaisen pelaajan on mahdollista osallistua Eurooppatiedotus-Jopon arvontaan.

Viime syksynä ilmestynyt uusi EU-perusteos on nyt päivitetty muun muassa Ison-Britannian EU-eron osalta. Perusteos on tilattavissa 9.5.2020 alkaen verkkokaupastamme maksutta.

 

Lisää aiheesta:

Eurooppa-päivän verkkosivut

Eurooppa-päivän Facebook -tapahtuma

Twitterissä ja Facebookissa #Eurooppapäivä

Faktaa Eurooppa-päivästä

Eurooppa-päivää vietetään vuosittain 9. toukokuuta. Se on Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivä. Kyseessä on myös Schumanin julistuksen vuosipäivä. Ranskan ulkoministeri Robert Schuman ehdotti Pariisissa vuonna 1950 pitämässään puheessa Euroopalle uudenlaista poliittista yhteistyötä, joka tekisi Euroopan kansakuntien väliset sodat mahdottomiksi.

SCHUMANIN AJATUKSENA OLI luoda eurooppalainen elin, joka hallinnoisi yhteisesti hiilen ja teräksen tuotantoa. Tällainen sopimus allekirjoitettiin vajaa vuosi myöhemmin. Schumanin ehdotusta pidetään nykyisen Euroopan unionin alkuna.

Schumanin julistus