Ajankohtaista

    EU tukee YK:n erityisedustajan Syyria-suunnitelmaa

    17.12.2014

    Tuomioja ja Mogherini. Kuva: Euroopan unionin neuvosto

    Syyria ja Irak olivat asialistan kärjessä kun EU:n ulkoministerit tapasivat Brysselissä 15. joulukuuta. Ministerit pohtivat konkreettisia keinoja tukea YK:n Syyria-erityisedustaja Staffan De Misturan ponnisteluja konfliktin ratkaisuksi. EU valmistelee parhaillaan alueellista strategiaa Irakin, Syyrian ja terroristijärjestö ISIL:in osalta. Suomea kokouksessa edusti ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Lisää

Kuukauden kysymys

Allan Rosas

Kysymme kuukausittain ajankohtaisista EU-asioista vaikuttajilta ja asiantuntijoilta. Tällä kertaa kysyimme EU-tuomioistuimen tuomarilta, Allan Rosakselta, EU-sääntelystä; onko sitä liikaa?

Perustietoa EU:sta

Interaktiivinen kartta

Etsitkö tietoa EU-maista, euromaista tai vaikkapa siitä miten Euroopan unioni toimii? Tästä osiosta löydät EU-perustietoa.

Opettajille ja opiskelijoille

Etsitkö tiivistettyä EU-tietoa?

Eurooppatiedotuksen PowerPoint-esityksistä on hyötyä muillekin kuin opettajille. Kokeilethan myös Eurooppatiedotuksen EU-kuvavisaa!

Kysy EU:sta!

Eurooppatiedotus. Kuva: Vexi Savijoki

kirjekuorieurooppatiedotus@formin.fi - Vastaamme ja tarvittaessa ohjaamme oikealle tiedonlähteelle kolmen arkipäivän kuluessa.Pakolliset tiedot on merkitty *:llä.


1) Viesti *


2) Sähköpostiosoite *Uusin julkaisu

perusteos_kansi

EU-perusteos, 3. uusittu laitos

Kirjassa valotetaan Euroopan unionin toimintaa, toimielimiä, päätöksentekoa ja politiikanaloja sekä Suomen jäsenyyskysymyksiä. Se on tarkoitettu perustiedon lähteeksi kaikille EU-asioista kiinnostuneille.

Kaikki julkaisut
Ulkoministeriön verkkosivut  EU-edustuston verkkosivu