Kuva:

Valtioneuvoston kanslian verkkosivuilla voit seurata kaikkia ministeriöiden ajankohtaisia EU-aiheisia tiedotteita, kirjoituksia ja puheita.

Ajankohtaista 10.5.2017

Reunalla vai ytimessä? Suomen EU-politiikan muutos ja jatkuvuus

Euron kriisistä 2008 alkanut Euroopan unionin yhdentymisen politisoituminen nakersi Suomen EU-politiikan konsensusta. EU-väittely siirtyi suljettujen ovien takaa enemmän eduskuntaan, mediaan ja verkkoon.

Tuliko EU:n entisestä mallioppilaasta näin samalla Euroopan reunalta huuteleva änkyrä? Miten Suomen linja on 22-vuotisen EU-jäsenyyden aikana muuttunut – vai onko lopulta mitenkään?

Kirjan ovat toimittaneet Tampereen yliopiston professorit Juho Saari ja Tapio Raunio. Kirjan kirjoittajina on Suomen eturivin tutkijoita ja asiantuntijoita yhteiskuntapolitiikan eri aloilta, kuten professori Hanna Ojanen Tampereen yliopistosta, vanhempi tutkija Kristi Raik Ulkopoliittisesta instituutista ja kansantaloustieteen dosentti, johtaja Jaakko Kiander eläkeyhtiö Ilmarisesta.