Kuva: Vesa Häkkinen
Uutinen 11.9.2018

EU-suurlähettilään pöydällä päällimmäisenä brexit ja puheenjohtajakausi

Suomen EU-suurlähettiläs Marja Rislakki on valmistautunut kiireiseen syksyyn Brysselissä – ja jos mahdollista vielä kiireisempään ensi vuoteen. Suomen EU-puheenjohtajakausi alkaa ensi vuoden heinäkuusta. Mutta jo ensi vuoden alusta toimimme niin sanotussa puheenjohtajatriossa yhdessä Romanian ja Kroatian kanssa.

Euroopan komissio ja parlamentti ovat lopettelemassa toimikausiaan ja siksi asioita olisi EU:ssa saatettava nyt vauhdilla loppuun. Ensi kevääseen ajoittuu myös Ison-Britannian EU-ero eli brexit. Suomi tulee olemaan ensimmäinen puheenjohtajamaa, jonka kaudella Britannia ei enää ole jäsen. Brexit-asiat tulevat kuitenkin varmasti vielä näkymään Suomen kaudella ja EU-suurlähettilään kalenterissa.