Suomi ja EU:n tulevaisuus -kiertue starttaa Turusta

Keskustelu EU:n tulevaisuudesta ja Suomen linjasta on jälleen ajankohtainen. EU:n yhtenäisyys, brexit, muuttoliike, turvallisuushaasteet ja euron tulevaisuus askarruttavat monia niin meillä kuin muualla Euroopassa.

Uutinen 15.8.2017

Töissä EU:ssa – tähtäimessä vihreä siirtymä ja tasa-arvokysymykset

Amaya Einola työskentelee komissiossa kestävän kehityksen ja tasa-arvoteemojen parissa. Euroopan kestävän kehityksen rahaston yksikössä työhön kuuluu läheinen yhteistyö eurooppalaisten kehityspankkien kanssa, ja tavoitteena on rakentaa toimivia yhteistyömalleja julkisen ja yksityisen sektorin välillä. Kysyimme Einolalta, mikä työssä motivoi, ja mitä vinkkejä hän antaisi EU-urasta kiinnostuneelle.

Töissä EU:ssa 13.2.2024

Töissä EU:ssa – edustuston päällikkönä

Euroopan komissiolla on jokaisessa EU-jäsenmaassa edustusto, joiden tehtävänä on muun muassa käydä EU:sta vuoropuhelua jäsenmaan ministeriöiden ja muiden päättävien tahojen sekä ja intressiryhmien kanssa. Tietoa jaetaan erityisesti komission aloitteista ja roolista sekä yleisemmin EU:n toiminnasta. Maria Blässar työskentelee komission Suomen-edustuston päällikkönä Helsingissä. Kysyimme häneltä, mikä työssä on parasta, ja millaisia vinkkejä hän antaisi EU:n tarjoamista uramahdollisuuksista kiinnostuneelle.

Töissä EU:ssa 6.2.2024

EU vahvisti pitkäaikaisen tuen Ukrainalle – pääministeri Orpo tyytyväinen

Valtioneuvoston viestintäosasto, tiedote 1.2.2024

Ajankohtaista 2.2.2024

Eurooppatiedotus mukana Educa-messuilla

Opetus- ja kasvatusalan Educa 2024 -messut pidetään Helsingin Messukeskuksessa 26.–27.1.2024. Eurooppatiedotus vierailee ulkoministeriön osastolla 6n50 ja tarjoaa materiaaleja ajankohtaisista EU-aiheista.

Uutinen 19.1.2024

Hallitus linjasi Suomen EU-politiikan avaintavoitteita

EU-ministerivaliokunta linjasi hallitusohjelman mukaisesti Suomen EU-poliittiset avaintavoitteet tuleville vuosille. Niillä vaikutetaaan EU:n strategiseen ohjelmaan, joka määrittelee EU:n tavoitteet vuosille 2024 - 2029. EU-maiden johtajat päättävät ohjelmasta kesäkuun europarlamenttivaalien jälkeen.

Ajankohtaista 18.1.2024

Espanja viimeisteli jopa 71 lainsäädäntöesitystä EU-puheenjohtajakaudellaan

Vuodenvaihde merkitsee Espanjan EU-puheenjohtajakauden päättymistä. Espanjalla oli suuri paine edistää ja saattaa loppuun keskeisiä, vielä avoinna olevia lainsäädäntöesityksiä. Näin se tekikin – laskujen mukaan viimeistelty on 71 lainsäädäntöesitystä. Tahtia, jolla maa on edistänyt lainsäädäntötyötä kaikilla sektoreilla, voidaan pitää jopa poikkeuksellisen hengästyttävänä. Erityisesti vihreän siirtymän vauhdittamisessa puheenjohtajamaa onnistui jopa odotuksia paremmin. Ukrainan tukeminen eri keinoin jatkui Espanjan puheenjohtajakaudella.

Ajankohtaista 5.1.2024

Historiallinen päätös Eurooppa-neuvostossa Ukrainan ja Moldovan EU-jäsenyysneuvotteluiden avaamisesta

Vuoden 2023 viimeisessä huippukokouksessa tehtiin historiallinen päätös, kun EU-johtajat päättivät aloittaa jäsenyysneuvottelut Ukrainan ja Moldovan kanssa, ja myönsivät Georgialle ehdokasmaan aseman. Bosnia ja Hertsegovinan kanssa aloitetaan neuvottelut, kun tarvittavat jäsenyyskriteerit on saavutettu.

Uutinen 18.12.2023

Eurooppatiedotus siirtyy valtioneuvoston kansliaan – mikä muuttuu?

Eurooppatiedotus siirtyy ulkoministeriöstä valtioneuvoston kanslian alaisuuteen 1.1.2024 alkaen. Valtioneuvoston kanslia vastaa valtioneuvoston EU-viestinnästä sekä EU-asioiden yhteensovittamisesta, joten Eurooppatiedotuksen uusi sijainti vastaa valtionhallinnon sisäistä työnjakoa. Eurooppatiedotus palvelee jatkossakin luotettavana suomalaisena EU-tiedon lähteenä.

Ajankohtaista 14.12.2023

Eurooppa-tiedottamisen valtionavustusten haku vuodelle 2024 avattu

Valtioneuvoston viestintäosasto, tiedote 10.11.2023

Uutinen 10.11.2023

EU-jäsenyys maksoi viime vuonna Suomelle 144 euroa asukasta kohden

Valtiovarainministeriö, tiedote 15.9.2023

Uutinen 15.9.2023