Bild:
Nyheter 7.3.2018

Europainformationen får ny profil

Utrikesministeriets Europainformation får en ny visuell identitet. Den förmedlar bilden av en organisation som i aktiv interaktion med allmänheten främjar kommunikation och debatt om EU-relaterade ämnen.

Europainformationens visuella uppdatering hör ihop med att också utrikesministeriet och utrikesrepresentationen har fått en ny visuell stil tidigare i år.

”Vi ville uppdatera Europainformationens profil med samtidigt bevara kontakten till vår välkända logo som har tjänat oss väl. Vår nya logo passar fint ihop med utrikesministeriets nyligen moderniserade visuella identitet”, berättar enhetschef Ville Cantell.

Europainformationen är en pålitlig finländsk informationskälla som producerar informationsmaterial och svarar på frågor om EU. Europainformationens team betjänar alla finländare och riktar sig särskilt till lärare, studerande och journalister. Europainformationen är en del av utrikesministeriets enhet för Europa- och närområdeskommunikation.

Den nya visuella profilen har planerats av chefsdesigner Mikael Kivelä vid designbyrån 358.

 

Ytterligare information: Ville Cantell, enhetschef, Europainformationen, tfn +358 295 351 725 och Mikael Kivelä, designchef, 358, +358 400 613 493.