Ajankohtaista 21.5.2002

Statsminister Lipponen till Bryssel

Statsminister Paavo Lipponen reser till Bryssel onsdagen den 22 maj och besöker där Europeiska kommissionen. Statsminister Lipponen träffar kommissionens ordförande Romano Prodi och deltar i kommissionsledamöternas veckomöte.

Dessutom träffar statsminister Lipponen kommissionens vice ordförande Neil Kinnock och kommissionsledamöterna Erkki Liikanen, Antonio Vitorino och Mario Monti.

Diskussionsteman är bl.a. unionens framtid, god förvaltning, konkurrenspolitik, övervakning av yttre gränser, utvidgningen, Europeiska rådet i Sevilla samt beträffande de yttre förbindelserna Ryssland och den nordliga dimensionen.

Ytterligare information: biträdande informationschef Mikko Norros, statsrådets informationsenhet, tfn (09) 1602 4008 och specialmedarbetare Jari Luoto, statsrådets kansli, tfn (09) 1602 2011