Nyheter 29.10.2002

Statsminister Lipponen till Berlin

Statsminister Paavo Lipponen besöker Berlin den 1-3 november på inbjudan av förbundskansler Gerhard Schröder.

Under diskussionerna mellan statsministern och förbundskanslern fredagen den 1 november behandlas de bilaterala relationerna mellan länderna, Europeiska unionens utvidgning, unionens framtid och mellangranskningen av unionens jordbrukspolitik, den nordliga dimensionen samt aktuella frågor på det internationella planet.

Statsminister Lipponen håller den 1 november ett tal i föreningen Deutsche Gesellschaft für Auswärtige Politik, som koncentrerar sig på internationell politik. Talet behandlar Europeiska unionens framtid. Statsminister Lipponen öppnar också en utställning om finsk jugendkonst.

Statsminister Lipponen återvänder till Finland söndag kväll den 3 november. Fru Päivi Lipponen deltar i resan till Berlin.

Ytterligare information om jugendkonstutställningen:

www.broehan-museum.de/norden.htm

Statsrådets informationsenhet; pressmeddelande nr 279/2002