Nyheter 24.10.2003

Mitt Europa-diskussionssidorna fyller två år (VN)

De sidor för EU-medborgardiskussioner som statsrådets kansli och utrikesministeriet upprätthåller på Internet fyller två år den 26 oktober.

På Mitt Europa-sidorna har under den här tiden bl.a. diskuterats utvidgningen av EU, den europeiska säkerhetspolitiken och framtidskonventets utkast till konstitution. Under två års tid har ca 50 000 besök och ca 800 skrivna meddelanden på sidorna registrerats.

För att hedra det faktum att Mitt Europa-sidorna fyller två år deltar statsminister Matti Vanhanen, utrikesminister Erkki Tuomioja samt utrikeshandels- och utvecklingsminister Paula Lehtomäki med egna inlägg i diskussionen.

I oktober öppnades på Mitt Europa-sidorna en ny sida där man samlar viktigt material som hänför sig till regeringskonferensen: www.mitteuropa.fi/igc. På sidorna kan man också svara på en ny fråga varje månad och av svarsfördelningen följa med vilken åsikt de andra debattörerna företräder. Den första frågan är ”Behöver EU en president?”

På sidorna finns mycket bakgrundsmaterial som hänför sig till EU:s framtidstema, exempelvis tal och mötesrapporter. På sidorna finns också en evenemangskalender till vilken medborgarorganisationerna kan skicka information om sina egna evenemang som gäller Europas framtid. Material kan skickas till adressen info@minuneurooppani.fi.

Sidorna finns under adressen www.mitteuropa.fi.

Ytterligare information: nätinformatör Miia Lahti, statsrådets EU-sekretariat, tfn (09) 1605 6063

Statsrådets informationsenhet Pressmeddelande 312/2003