Nyheter 20.2.2006

Europainformationens nya materialpunkt i Glaspalatset

Materialpunkten erbjuder kostnadsfria publikationer om EU på finska och svenska. Materialpunkten är öppen måndag-fredag klockan 11.00-18.00. Adressen är Mannerheimvägen 22-24, andra våningen.

Träffpunkt@lasipalatsi erbjuder nu också information om Europeiska unionen. Foto: Europainformationen.

Utrikesministeriets Europainformation öppnade en materialpunkt i Träffpunkt@lasipalatsi torsdagen den 26 januari. Europainformationens informatörer var på öppningsdagen i Glaspalatset för att svara på medborgarnas frågor om EU. De nya publikationerna intresserade besökarna som bland annat ställde frågor om EU-finansiering.

Avsikten med materialpunkten är att erbjuda medborgarna en möjlighet att på egen hand studera och ta med sig publikationer om EU. Materialpunkten är en del av Europainformationens kundservice i Nyland, som är belägen i riksdagens tillbyggnad. I kundservicen finns informatörerna på plats måndag-torsdag klockan 10.00-18.00 och fredag klockan 10.00-16.00.

Europainformationens samtliga publikationer är kostnadsfria. Foto: Europainformationen.

Träffpunkt@lasipalatsi administreras av Helsingfors stadsbibliotek. Bland de övriga aktiva aktörerna finns statsrådets råd för informationssamhället, undervisningsministeriet och Lasipalatsin Mediakeskus Oy. Verksamheten finansieras bland annat med medel ur Bill och Melinda Gates donationsfond. Helsingfors arbetskraftsbyrå har dessutom en filial i träffpunkten. I träffpunkten kan man på egen hand söka information på Internet och delta i öppna kurser.

Välkommen till Europainformationens materialpunkt!

Materialpunkten är öppen måndag-fredag klockan 11.00-18.00. Adressen är Mannerheimvägen 22-24, andra våningen.