Nyheter 16.3.2007

Vår i Europa 2007 startar i mars

Vår i Europa är ett årligt initiativ för att stimulera debatt, diskussion och eftertanke bland skolungdomar om principerna bakom EU, vad EU har uppnått och vad EU bör göra i framtiden.

Vår i Europa -logon

Vår i Europa 2007 kommer att genomföras från den 26 mars till den 30 juni, med speciellt fokus på den 9 maj som samtidigt är Europadagen.

Under det här året firas Romfördragets 50-årsjubileum och därför är temat för Vår i Europa 2007 ”Tillsammans sedan 1957”. Vår i Europa är ett unkit tillfälle för elever att träffa och utbyta idéer med EU-experter och politiska ledare.

En rad olika evenemang kommer att äga rum på skolor runt om i Europa, så som utställningar, debatter, tävlingar och online chattar mellan elever från olika länder. Skolor kan delta i dessa aktiviteter på sitt eget sätt och enligt sina egna resurser.

Vår i Europa lanserades 2002 på initiativ av medlemmarna i Europeiska konventet. Den ursprungliga idén var att informera elever om EU. Europeiska skoldatanätverket har fortsatt förverkliga Vår i Europa i samarbete med Europeiska kommissionen. Förra året registrerade 7501 skolor från olika håll i Europa sitt deltagande i evenemanget.

target=""_blank"">Vår i Europa 2007 -webbsidorna finns information om evenemanget samt undervisningsmaterial och förslag till olika olika aktiviteter i skolor.

Vår i Europa -webbplatsen

Vår i Europa -sidorna på Europeiska unionens EUROPA-server