Nyheter 4.6.2008

Minister Hyssälä presenterar Europainformationens bok om EU:s social- och hälsovårdspolitik

Pressmeddelande 197/2008
4.6.2008

Social- och hälsovårdsminister Liisa Hyssälä presenterar boken Det sociala Europa i en brytningstid – Europeiska unionens social- och hälsovårdspolitik av Matti Kari, Mervi Kattelus och Juho Saari torsdagen den 12 juni på utrikesministeriets informations- och kulturavdelning på Kanalgatan 3 C i Helsingfors. Bokens förläggare är utrikesministeriets Europainformation.

Efter minister Hyssäläs öppningsanförande berättar författarna om aktuella frågor inom EU:s social- och hälsovårdspolitik. Utvecklingschef Liisa Saaristo från Föreningen för mental hälsa i Finland kommenterar. Saaristo är också vice ordförande i det europeiska nätverket mot fattigdom och social utslagning EAPN-Fin.

Boken Det sociala Europa i en brytningstid presenterar nya mål som EU satt upp under de senaste åren. Vid sidan av att utveckla den inre marknaden har syftet varit att förnya välfärdstjänsterna i medlemsstaterna, att utveckla den så kallade europeiska sociala modellen och att fundera över hur den inre marknaden går att förena med social trygghet. Avsikten är att boken ska ge en grundlig översikt över EU:s social- och hälsovårdspolitik och förutse framtida utmaningar och möjligheter.

Boken utkommer på finska under namnet Sosiaalinen Eurooppa murroksessa  Euroopan unionin sosiaali- ja terveyspolitiikka. Boken kan beställas gratis på Europainformationens webbplats eller hämtas på kundservicekontoren i landskapen.

Program:

kl. 8.40 Frukostbuffé /> kl. 8.50 Öppning, enhetschef Roberto Tanzi-Albi
kl. 8.55 Minister Liisa Hyssäläs anförande och frågor av journalister
kl. 9.30 Författarnas kommentarer
kl. 10.00 Kommentar av utvecklingschef Liisa Saaristo och diskussion

Vi ber att du anmäler dig per e-post till adressen vko-06@formin.fi eller per telefon på numret 09 1605 5905 senast onsdagen den 11 juni.

Närmare upplysningar: enhetschef Roberto Tanzi-Albi, tfn 09 1605 5813, 040 551 5787, eller publikationsredaktör Päivi Toivanen, tfn 09 1605 5846, 040 560 9020