Nyheter 5.9.2008

Utrikesminister Stubb deltar i EU:s informella utrikesministermöte

Pressmeddelande 316/2008
4.9.2008

Utrikesminister Alexander Stubb deltar i EU:s informella utrikesministermöte, det så kallade Gymnichmötet, i Avignon i Frankrike den 5-6 september.

Under första mötesdagen diskuteras de transatlantiska relationerna vilket följs av ett anförande om reformarbetet inom EU:s säkerhetsstrategi av Javier Solana, EU:s höge representant för den gemensamma utrikes- och säkerhetspolitiken.

Vid den andra mötesdagens arbetssession fokuseras på situationen i Georgien och EU:s Rysslandsrelationer. Under lunchen som avslutar mötet diskuterar ministrarna situationen i Mellanöstern i närvaro av representanter från EU-kandidatländerna.

EU-länderna har hållit informella utrikesministermötet regelbundet varje halvår sedan 1974.

Närmare upplysningar: vikarierande Europakorrespondent Markku Lampinen, tfn 040 726 6124