Nyheter 25.9.2008

EuroparlTV – Euroopan parlamentti suorana lähetyksenä

EuroparlTVVia EuroparlTV kan man se vad som sker i Europaparlamentet i direktsändning på över 20 språk. (Foto: Europaparlamentet)

Europaparlamentets webb-tv startade sina sändningar den 17 september. Alla med tillgång till Internet kan följa Europaparlamentets plenarsammanträden och utskottsmöten i direktsändning. En av EuroparlTV:s fyra kanaler sänder också tittarnas egna produktioner.

Europaparlamentet vill nå allt fler medborgare och med hjälp av tekniken underlätta informationen i bägge riktningarna mellan EU:s institutioner och medborgarna. Kanalen som sänder på över 20 språk berättar om de politiska aktörerna, besluten och bakgrunden till dessa. Vissa program är dubbade och vissa är textade.

EuroparlTv har fyra kanaler som riktar sig till olika grupper

Ditt parlament riktar sig till alla som är intresserade av politiska teman på EU-nivå, exempelvis forskare, intressebevakare och personer som arbetar i EU-institutionerna.

Din röst riktar sig till den breda allmänheten och erbjuder möjlighet att visa tittarnas egna produktioner.

De ungas Europa riktar sig till barn i skolåldern, vana Internet-användare och framtida väljare.

Parlamentet LIVE bevakar pågående aktiviteter i parlamentet, som plenardebatter och i en nära framtid också utskottsmöten.

Parlamentet vill göra sin verksamhet så öppen och förståelig som möjligt för medborgarna med tanke på valet i juni 2009. Europaparlamentsval förrättas i Finland söndagen den 7 juni 2009. Förhandsröstningen ordnas i hemlandet 27 maj–2 juni 2009 och utomlands 27–30 maj 2009. I valet utses 13 finländska ledamöter till Europaparlamentet för mandatperioden 2009–2014.

www.europarltv.europa.eu

EuroparlTV är här! EuroparlTV

Infoblad: Valsystemet vid val av ledamöter till Europaparlamentet 2009