Nyheter 16.2.2009

Information till unga om studier och arbete utomlands

Pressmeddelande 49/2009
16.2.2009

Evenemanget "Eurooppaan vai etäämmälle?" ger information om studier och arbete utomlands och om internationaliseringsmöjligheter för skolor onsdagen den 25 februari klockan 13-17.00 på andra våningen i Glaspalatset på Mannerheimvägen 22-24, Helsingfors. Evenemanget riktar sig till ungdomar och studerande över 15 år, till lärare och studiehandledare.

På programmet står informationsinslag av experter, en diskussionsgrupp och ungdomars egna berättelser om erfarenheter från olika delar av världen. Organisationer och myndigheter ger personlig handledning när det gäller att hitta rätt alternativ.

Evenemanget arrangeras nu för tredje gången. Inträdet är fritt.

Följande organisationer och myndigheter deltar i evenemanget: Europainformationen i Nyland, Centret för internationell mobilitet och internationellt samarbete CIMO, Eures-arbetsförmedlingen vid arbetskraftsbyrån i Gloet i Helsingfors, Finlands Europass-centrum, Kompassen – informationscentrum för ungdomar, Helsingfors stadsbibliotek, Urabaari, Pohjola-Norden, Allians ungdomsutbyte, AIESEC, Fulbright Center, Tysklands ambassad och Goethe-Institut.

Närmare upplysningar: Europainformationen i Nyland, regioninformatör Hanna Päivärinta, tfn 09 1605 6565 eller 040 510 7511, eller EU-rådgivare Veli-Matti Hurtig, tfn 040 865 0451