Nyheter 3.3.2009

Utrikesminister Stubb deltar i transatlantisk middag i Bryssel

Pressmeddelande 69/2009
3.3.2009

Utrikesminister Alexander Stubb deltar i en transatlantisk middag som Belgien arrangerar i Bryssel onsdagen den 4 mars. Inbjudna till mötet är EU- och Natoländernas utrikesministrar, EU:s höge representant Javier Solana, EU:s kommissionär med ansvar för yttre förbindelser Benita Ferrero-Waldner och Natos generalsekreterare Jaap de Hoop Scheffer.

Detta är den första transatlantiska middagen med USA:s nya utrikesminister Hillary Clinton.

Vid middagen behandlas aktuella utrikes- och säkerhetspolitiska frågor informellt utan egentlig dagordning. Sannolika samtalsämnen är åtminstone Ryssland, Afghanistan och Mellanöstern.

Stubb reser till Bryssel från ett seminarium om fredsmäkling i Addis Abeba i Etiopien. Han reser tillbaka till Finland sent på onsdag kväll.

Närmare upplysningar: utrikesministerns pressattaché Juha Kirstilä, tfn 040 552 8200, utrikesministerns specialmedarbetare Jori Arvonen, tfn 050 553 6117, och informationsansvarig Helena Hakaoja, tfn +32 47 57 52 941, Finlands representation vid Nato