Nyheter 25.3.2009

Bloggar om vad som händer i Europa

Foto: Europeiska JournalistcentretBloggtävlingen TH!NK ABOUT IT pågår till Europaparlamentsvalet i juni. (Foto: Europeiska Journalistcentret)

Europeiska Journalistcentret har startat en kampanj och bloggtävling med temat TH!NK ABOUT IT i anslutning till Europavalet i sommar. De som deltar i tävlingen skriver i sina bloggar om aktuella frågor i Europeiska unionen och läsarna kan kommentera och rösta om texterna.

I tävlingen deltar totalt 81 bloggare i Europeiska unionens medlemsländer. Från Finland deltar Muusa Kostilainen från Tammerfors och Ari Rusila från Jyväskylä. Varje tävlingsdeltagare skriver minst en gång i månaden på bloggen. Under februari och mars har frågorna kunnat handla om Europa generellt, från april till juni är temat valet av Europaparlamentet.

Ta ställning på webben

Kampanjen TH!NK ABOUT IT uppmuntrar till meningsutbyte om Europeiska unionen och de stundande Europaparlamentsvalet. Internet är en snabb kanal för informationsutbyte och man vill sporra unga att delta i diskussionen om Europa via bloggarna. All bloggpost skrivs på engelska och kan fritt kommenteras av läsarna och medtävlarna. Alla kan också rösta på inläggen med en fem stjärnors klassificering, och dessa röster beaktas vid valet av månadens bloggare och när huvudvinsten i tävlingen delas ut i sommar.

Europeiska Journalistcentret har fått stöd av kommissionen för kampanjen.

Mer information:

Den europeiska bloggtävlingen TH!NK ABOUT IT

Pressmeddelande om bloggtävlingen, Europeiska Journalistcentret, 20.1.2009 (på engelska)

EU-bloggtävling startade inför junivalet, EurActiv, 27.1.2009 (på engelska)

Bloggingportal ─ Bloggportal med EU-tema (engelsk)

Blogactiv – Bloggportal med EU-tema (engelsk)