Nyheter 30.10.2009

Minister Väyrynen föreläser om finländsk handels- och utvecklingspolitik i Uleåborg

Pressmeddelande 279/2009
30.10.2009

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Paavo Väyrynen håller ett föredrag vid seminariet ”Kauppa ja kehitys” (Handel och utveckling) i Uleåborg måndagen den 2 november.

Arrangörer är Europainformationen i Norra Österbotten och Uleåborgs universitet. Seminariet är öppet för allmänheten och hålls klockan 10-12 i föreläsningssal L5 på Linnanmaa campus vid Uleåborgs universitet.

Riksdagsledamot Erkki Pulliainen kommenterar. Ordförande för seminariet är rektorn för Uleåborgs universitet Lauri Lajunen. Det finns även tid för en allmän diskussion. Före seminariet serveras kaffe från klockan 9.30.

Seminariet ingår i minister Väyrynens seminarieserie om handel och utveckling. Under hösten arrangeras seminarier i Helsingfors, Joensuu, Tammerfors och Uleåborg.

Närmare upplysningar: regioninformatör Sari Matinaho, Europainformationen, tfn 010 345 6510, förfrågningar om intervjuer med ministern: pressattaché Annika Saarikko, tfn 0400 739 824, fornamn.efternamn@formin.fi