Nyheter 5.4.2011

Infocentret uppmuntrar att söka EU-stöd för frivilligarbete

Pressmeddelande 119/2011
5.4.2011

Nylands Europainformation ordnar ett informationsmöte om EU-frivilligarbetets möjligheter onsdagen den 6 april kl. 15.00 – 17.00. Mötet ordnas i Lilla parlamentets Infocentrum, Arkadiagatan 3. Informationsmötet är riktat till medborgare, föreningar och organisationer.

Vid mötet "Hur få EU-stöd för frivilligarbete?" presenteras Europeiska unionens program Grundtvig, Medborgarnas Europa och Youth in Action samt berättas hurdana projekt det är möjligt att få finansiering för. Som sakkunnig är Mauri Uusilehto från Centret för internationell mobilitet och
samarbete CIMO.

Informationsmötet hänför sig till firandet av Europeiska temaåret för frivilligarbete. "Finländarna känner inte ännu till alla möjligheter som finns till buds. Om man bara har en god idé lönar det sig absolut att
utnyttja EU-programmen", säger Mauri Uusilehto, ledande sakkunnig vid CIMO.

EU-programmen Grundtvig, Youth in Action och Medborgarnas Europa erbjuder olika målgrupper mångsidiga möjligheter. Genom programmen kan man genomföra olika projekt, lära sig nya saker om internationell växelverkan och delta i frivilligtjänst i andra länder.

Det är fritt inträde till föreläsningen.

Ytterligare information: Regioninformatören vid Nylands Europainformation Hanna Päivärinta, tfn 09 1605 6565, gsm 040 510 7511 eller Mauri Uusilehto, ledande sakkunnig vid CIMO, tfn 0207 868 520 eller gsm 0400 247 805