Nyheter 16.9.2011

Vaasassa pohdittiin pohjoismaisen yhteistyön merkitystä

Pohjoismaisen yhteistyön ministerien tapaamisen yhteydessä 8.9 Vaasassa järjestettiin paneelikeskustelu ”Mahdollisuuksien Pohjoismaat”. Keskustelu oliosa ulkoasiainministeriön pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön ja Eurooppatiedotuksen järjestämää tapahtumakiertuetta. Tavoitteena on lisätä tietoa pohjoismaisesta yhteistyöstä ja sen mahdollisuuksista Suomen hoitaessa Pohjoismaisen ministerineuvoston puheenjohtajuutta vuonna 2011.

Pohjoismaisen yhteistyön elvytys on meneillään

Vaasan lukion juhlasaliin oli kokoontunut oppilaita seutukunnan lukioista kuulemaan neljää pohjoismaista yhteistyöministeriä. Keskustelun pohjalta voi tehdä

Alexander Stubb ja Ewa BjörlingEurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb ja Ruotsin pohjoismainen yhteistyöministeri Ewa Björling tapasivat luiolaisia Vaasassa. Kuva: Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristö.

johtopäätöksen, että pohjoismainen yhteistyö on nyt suositumpaa kuin 1990-luvun puolivälissä, jolloin Suomi ja Ruotsi olivat juuri liittyneet Euroopan unioniin. Alueellisen integraation merkitys on lisääntynyt muun muassa samanlaisista arvoista johtuen.

Talouden saralla esimerkiksi on monia yhtäläisyyksiä valtiontalouden hallinnassa. Yhteispohjoismainen ääni kuuluu vielä paremmin kansainvälisellä tasolla, totesi Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb. Ruotsin pohjoismainen yhteistyöministeri Ewa Björling kertoi, että yhdessä pohjoismaisten kollegojen kanssa he yrittävät löytää yhteisen linja EU-kokouksia varten. Pohjoismainen rahaliitto ei kuitenkaan ole ajankohtainen, vastasivat ministerit yksimielisesti yleisöstä esitettyyn kysymykseen.

Lue lisää:

Pohjoismainen yhteistyö voi hyvin