Nyheter 13.3.2012

Europas framtid diskuteras i Helsingfors

Europeiska unionen har genom tiderna utvecklats genom kriser – åt vilket håll är vi nu på väg?  Statsminister Jyrki Katainen och Europeiska centralbankens före detta generaldirektör Jean-Claude Trichet diskuterar Europas framtid tisdagen den 13.3.2012 kl. 12.45–15.00 i Helsingfors universitets solennitetssal, Alexandersgatan 5.

Banner Europas framtid

Rektorn för Helsingfors universitet, Thomas Wilhelmsson, öppnar tillställningen. Teija Tiilikainen, direktör för Utrikespolitiska institutet, är moderator. Diskussionen förs på engelska.

Förhandsanmälan av alla deltagare

Tillställningen är öppen för allmänheten. Vi ber alla deltagare att anmäla sig på förhand senast torsdagen den 8.3.2012 på webbplatsen https://www.webropolsurveys.com/. Diskussionen kan följas i direkt webbsändning på adressen www.vnk.fi/europasframtid, där den också sparas och kan ses senare. Det är också möjligt att följa diskussionen på twitterkanalen #EUtulET.

Dörrarna öppnas och registreringen börjar kl. 12.15. Åhörarna ombeds infinna sig i god tid. Var beredd att uppvisa legitimation.

Representanter för medierna ombeds anmäla sig senast fredagen den 9.3 till statsrådets kommunikationsenhet: Elina Mäkinen, fornamn.efternamn@vnk.fi eller tfn 09 1602 4164. Presskort ska uppvisas vid ingången.

Evenemanget ingår i den evenemangsserie som statsrådets kansli och utrikesministeriets Europainformation arrangerar. Serien inleddes i Helsingfors i september 2011 och har sedan hållits runt om i landet. Evenemanget i Helsingfors ordnas i samarbete med Helsingfors universitet.

Ytterligare information: Hanna Päivärinta, tfn +358 40 510 7511, förnamn.efternamn@formin.fi, och Hanna Öunap, tfn +358 40 140 8940, förnamn.efternamn@formin.fi.

Läs mer:

Evenemangsserien Europas framtid: www.vnk.fi/europasframtid