Nyheter 23.7.2012

Europainformationen på SuomiAreena i Björneborg

Europainformationen deltar i evenemanget SuomiAreena i Björneborg den 18–20 juli. Man hittar oss i utrikesministeriets tält tillsammans med ministeriets allmänhetstjänst och utvecklingsinformation.

 

Europainformationen på SuomiAreena i Björneborg. Foto: Eurooppatiedotus

Vi förevisar våra senaste EU-publikationer och den verksamhetsreform som Europainformationen genomgår. Olika finländska EU-påverkare besöker vårt tält under de tre dagar som SuomiAreena pågår. Det lönar sig alltså att besöka vårt tält, lyssna på och delta i diskussioner om brännande aktuella EU-frågor och plocka med sig gratis material om EU.

Också i år deltar Europainformationen i SuomiAreena i Björneborg. Foto: EuropainformationenOckså i år deltar Europainformationen i SuomiAreena i Björneborg. Foto: Europainformationen

SuomiAreena, som arrangeras för sjunde gången, är ett evenemang där man diskuterar samhälleliga frågor. På medborgartorget presenterar olika organisationer sin verksamhet. Dessutom pågår det en mängd olika paneldiskussioner i centrum av Björneborg med fritt inträde.

Huvudarrangörerna för SuomiAreena är MTV3 och Björneborg stad. Årets huvudsamarbetsparter är inrikesministeriet och Finlands evangelisk-lutherska kyrka. Dessutom finns det över hundra andra arrangörer.

 

Europainformationens program under SuomiAreena hittar du i vår webbkalender (på finska)