Nyheter 20.11.2012

Europainformationen ordnar diskussion om Ekonomiska och monetära unionens framtid

Pressmeddelande 271/2012
16.11.2012

Tisdagen den 20 november ordnar Nylands Europainformation en paneldiskussion under rubriken Ekonomiska och monetära unionen – på väg mot en starkare union? Diskussionen hålls i Helsingfors universitet, salen Porthania II, Universitetsgatan 3, kl. 17.30–19.30.

Vad görs för att Ekonomiska och monetära unionen EMU ska bli starkare? Var innebär en bankunion? När ska finanskrisen lätta och hur kan Finland påverka den ekonomiska situationen i Europa? Dessa frågor och frågor från publiken besvaras under en öppen paneldebatt.

Diskussionen inleds av konsultativa tjänstemannen Niina Pautola-Mol från avdelningen för EU-ärenden vid statsrådets kansli. Niina Pautola-Mol har tidigare arbetat bland annat vid Finlands bank, vid finansministeriet och vid Finlands EU-representation i Bryssel. Hennes arbete vid statsrådets kansli går ut på att bereda Finlands ståndpunkter angående de aktuella reformerna av den ekonomiska och monetära unionen.

I panelen ingår förutom diskussionsinledaren direktören för Löntagarnas forskningsinstitut Seija Ilmakunnas, professorn i nationalekonomi vid Helsingfors universitet Vesa Kanniainen och verkställande direktören för näringslivets forskningsinstitut ETLA Vesa Vihriälä.

För mera information: chefen för Europainformationen Riitta Swan, tfn 09 1605 5813, 040 849 6010, eller regioninformatör Hanna Päivärinta, Nylands Europainformation, tfn 09 1605 6565, 040 510 7511