Nyheter 15.2.2013

Bästa lärare. Det är aktuellt med EU-frågesporten igen!

Anmälningstiden till den riksomfattande EU-tävlingen har börjat. EU-frågesporten är en EU-tävling för eleverna i årskurs nio och den arrangeras fredagen den 3 maj 2013 i alla skolor som anmält intresse. Tävlingen arrangeras av Europainformationen vid utrikesministeriet och Förbundet för lärarna i historia och samhällslära, FLHS rf.

Frågorna behandlar sådana EU- och samhällsfrågor som ingår i nionde klassensEU-tietokilpailu etusivulle 250 samhällslära. Målsättningen är att främja hela åldersgruppens studier i EU-frågor och föra EU närmare de unga.

De tre elever som klarat sig bäst inbjuds att delta i prisutdelningen i Helsingfors i slutet av maj. Vinnaren belönas med en mini laptop. De som kommer andra och tredje får en digitalkamera. Också de elever som är bäst i sitt landskap belönas.

Tävlingsinstruktionerna och –affischen har sänts till alla finsk- och svenskspråkiga högstadieskolor i början av februari. Läraren anmäler sin klass till tävlingen. Anmälningstiden är: 11 februari – 15 mars 2013. Anmälningsblanketten finns på FLHS:s webbplats http://www.hyol.fi/se/flhs-r.f.html under Tävlingar.

Denna vår ordnas tävlingen för tredje gången. Under de två senaste åren har antalet deltagande skolor varit knappt 150 stycken. Samtidigt har ca. 10 000 unga har deltagit i tävlingen.

Tilläggsuppgifter: FLHS:s/Hyol kontor, toimistio@hyol.inet.fi, tel. 09 685 2230, 044 303 1789 eller Europainformationen, informatör Hanna Päivärinta, tel. 09 1605 6565 eller hanna.paivarinta@formin.fi.