Nyheter 3.5.2013

Vill du bli EU-tjänsteman? (Infoblad 1/2013)

Infoblad 1/2013

I vårt nya infoblad hittar du information om uttagningsprovets olika skeden och kan läsa om hur det är att arbeta som EU-tjänsteman. Vill du bli EU-tjänsteman

Undantagsvis ordnades inget uttagningsprov för handläggare i år. På våren ordnades i stället ett nytt test för dem som deltog i den första delen av uttagningsprovet 2010, men som inte tog sig vidare till den andra fasen. Förutom uttagningsprovet för handläggare ordnas ibland uttagningsprov inom ett visst fack. Det viktigaste och mest aktuella av dessa våren 2013 är ett uttagningsprov där man sökt ekonomer.

Inom EU-institutionerna finns det många slags arbetsuppgifter, allt från generaldirektörer till vaktmästare. I förhållande till befolkningsmängden arbetar rätt många finländare vid EU-institutionerna. Av cirka 40 000 anställda är över 1 000 finländare.

pdfVill du bli EU-tjänsteman? (Infoblad 1/2013)