Nyheter 24.5.2013

EU-basfakta

Utgivare: Europainformationen, utrikesministeriet
Författare: Marko Ruonala
Redigering: Päivi Toivanen
Grafisk planering, sidombrytning och illustrationer: Mika Launis
Bildredaktörer: Hannupekka Kinnunen, Emilia Savola

 

EU-basfakta är en helt reviderad utgåva av den bok som utkom 2008.

Boken belyser Europeiska unionens verksamhet, institutioner, beslutsfattande och politikområden samt frågor gällande Finlands medlemskap. Den är avsedd som källa för grundläggande fakta för alla som är intresserade av EU-frågor.

Den nya utgåvan av EU-basfakta omfattar 186 sidor. Den innehåller rikligt med faktarutor, figurer och nya bilder. Vilken inverkan EU har belyses med korta intervjuer. I slutet av boken finns en länkförteckning och en komprimerad EU-ordlista. Bokens person- och sakregister gör det lätt att via EU-slang, termer och personer slå upp det man är intresserad av.

pdfEU-basfakta, PDF.

EU-basfakta, blädderexemplar på nätet

Du kan beställa boken med en beställningsblankett eller avhämta den på Europainformationens närmaste kundkontor.

Du kan beställa boken gratis med den här beställiningsblanketten