Nyheter 19.6.2013

Europainformationen med på SuomiAreena i Björneborg

Eurooppatiedotus SuomiAreenassa Porissa. Kuva: Eurooppatiedotus

Utrikesministeriets Europainformation deltar i evenemanget SuomiAreena i Björneborg den 17-19 juli. Europainformationen hittar du vid torget tillsammans med utrikesministeriets allmänhetstjänster och kommunikationsenhet.

Medborgartorget är öppet från onsdagen den 17.7 till fredagen den 19.7. klockan 10-17. På torget kan du bekanta dig med aktuella publikationer, delta i frågesport samt få information om utrikesministeriets tjänster, angående bl.a. utvecklingssamarbete, konsulttjänster och EU-ärenden. På torsdag och fredag kan du höra om Europainformationens tjänster. Även finländska representanter i Europaparlamentet kommer att besöka vårt tält.

Utrikesministeriet deltar i år på SuomiAreena med FN-tema. Finlands förnyade FN strategi publiceras i Björneborg onsdagen den 17.7. Samma dag ordnas även en offentlig tillställning i Promenadikeskus i Björneborg, vars tema är:

”Nordic Soul Searching – Hur har Finlands och de nordiska ländernas inflytande i FN och världen förändrats? Vad behöver Finland FN till?

I år deltar utrikesminister Erkki Tuomioja och utvecklingsminister Heidi Hautala i SuomiAreenas evenemang.

SuomiAreena ordnas i år för åttonde gången och är ett samhälleligt diskussionsevenemang. Flera föreningar och organisationer kommer att presentera sig på torget. På centrumområdet finns, förutom torget, även flera andra diskussionstillfällen med fritt inträde.

Vi ses på SuomiAreena i Björneborg!

Evenemanget kan också följas på Twitter: #SuomiAreena

Mer information om SuomiAreena: http://mtv3/suomiaree