Nyheter 20.9.2013

Evenemanget EU och Du i Mariehamn

EU i vargdagen_Europainformationen

Hur påverkar EU det dagliga livet på Åland? Vad anser ålänningarna om EU? Hur kan EU stöda företagsverksamheten på Åland? Evenemanget EU och Du flyter i land i Mariehamn fredagen den 27 september och inbjuder ålänningarna att ta diskutera dessa frågor.

Åland besöks av flera EU-experter och opinionsbildare, bl.a. Finlands försvarsminister Carl Haglund samt Europaparlamentarikerna Nils Torvalds och Olle Schmidt. Åland representeras av kansliminister Gun-Mari Lindholm samt flere ålänningar som jobbar med EU i Bryssel eller på annan ort. I evenemangen under dagen deltar också tjänstemän från ministerierna och EU-institutionerna.

Vid lunchtid ordnas ett seminarium med rubriken är "Ett konkurrenskraftigare Åland i EU" och på eftermiddagen kulminerar dagen i "Maximal EUfori" i köpcentret Maxinge. Ministrarna, Europaparlamentarikerna och EU-tjänstemännen deltar i bägge evenemangen. För underhållningen i Maxinge står Mariana Mox och Jochum Juslin.

Båda programpunkterna har fritt inträde. Varmt välkommen!

Mera on programmet i Mariehamn.