Nyheter 25.9.2013

Evenemanget EU och Du i Mariehamn

Evenemanget EU och Du fredagen den 27 september inbjuder ålänningarna att diskutera Europeiska unionen och hur unionen påverkar det dagliga livet på Åland.

Turnén EU och Du besöker olika platser i Finland under Europaparlamentets innevarande valperiod. Avsikten med evenemangen EU och Du är att öka dialogen om hur EU påverkar människornas vardag. Temat under turnén varierar, men utgår alltid från EU-frågor som är viktiga för landskapen och från de tankar regionens invånare har om EU.

Mariehamn står i tur fredagen den 27 september. Åland får då besök av flera EU-experter och opinionsbildare, bl.a. Finlands försvarsminister Carl Haglund samt Europaparlamentarikerna Nils Torvalds och Olle Schmidt. Åland representeras av kansliminister Gun-Mari Lindholm samt flere ålänningar som jobbar med EU i Bryssel eller på annan ort. I evenemangen under dagen deltar också tjänstemän från ministerierna och EU-institutionerna.