Bild: European Parliament
Nyheter 19.10.2017

Vilken EU-påverkare är du? Kom till bokmässan och gör vårt skojiga test

Vilken känd EU-påverkare är du? Det får du testa i Europainformationens monter på bokmässan i Helsingfors.

Europainformationen deltar i Helsingfors bokmässa 26–29.10.2017. I vår monter kan du bekanta dig med alla våra nyaste publikationer och göra vårt test som visar vilken EU-påverkare du är. Samtidigt deltar du i utlottningen av ett pris värt 200 euro som varje sann bokälskare kommer att gilla.

På bilden från vänster: Päivi Toivanen från utrikesministeriets kommunikation, Kristi Raik, seniorforskare vid Utrikespolitiska institutet och tre av författarna till boken Periferi eller centrum? ‒ professor Hanna Ojanen, professor Juho Saari och professor Tapio Raunio. Foto: Matti Peltoperä.

Vårt skojiga test bottnar i vår senaste bok Periferi eller centrum? Förändring och kontinuitet i Finlands EU-politik. Den innehåller forskning som inspirerar till debatt om hur finländarna vill utveckla EU.

År 2019 är Finland ordförandeland i EU för tredje gången.

Plocka upp ditt eget exemplar av boken Periferi eller centrum? på bokmässan. Boken finns nu också på svenska. Foto: Matti Peltoperä.

Finlands ordförandeskap i Arktiska rådet som pågår till våren 2019 väcker också debatt. Vår bok Arktiskt smörgåsbord presenterar den arktiska vardagens hjältar som gör det 100-åriga Finland till ett stolt och kompetent arktiskt land. Vår mässmonter har planerats i arktisk stil inspirerad av boken.

Europainformationens mässmonter i arktisk stil.

I Europainformationens monter 6E20 hittar du också andra publikationer med EU-tema. Europas karta och bokmärket med alla medlemsländer är alltid populära bland lärare och elever. Publikationerna kan också beställas på vår webbplats.

Mässan är öppen från torsdag till lördag kl. 10–20 och på söndagen 10–18. Välkommen till vår monter, man vet aldrig vem man kan träffa där!