Bild:
Nyheter 24.1.2018

Utrikesministeriet med på utbildningsevenemanget Educa

Pressmeddelanden, 24.1.2018

Educa-mässan för utbildningsområdet ordnas i Helsingfors mässcentrum fredagen och lördagen den 26–27 januari. I utrikesministeriets monter 6n50 erbjuder Europainformationen och utvecklingskommunikationen aktuell information och debatter om EU, Finlands utvecklingssamarbete och arktiska frågor.

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Kai Mykkänen intervjuas i utrikesministeriets monter på lördagen kl. 14–14.20. Diskussionen handlar bland annat om aktuella EU-frågor, FN:s globala mål för hållbar utveckling och om klimatförändringar i utvecklingsländer och i den arktiska regionen.

Europainformationen har spännande gäster båda mässdagarna. På fredagen kl. 14.15 berättar äventyrslöparen Jukka Viljanen på scenen Klassrummet om hur han förbereder sig inför att springa över Grönland våren 2019, samtidigt som Finlands ordförandeskap i Arktiska rådet går mot sitt slut.

Montern får också besök av en skara EU-experter som diskuterar aktuella ämnen, till exempel brexit och Finlands EU-politik.

Du hittar hela programmet på Europainformationens webbplats.

Utrikesministeriet delar ut en mängd material som kan användas i undervisningen. Du kan bland annat ta med dig Europainformationens nya Europakarta 2018 och bokmärket med alla medlemsländer.

Utvecklingskommunikationen erbjuder information om global utveckling och FN:s mål för hållbar utveckling. Du kan också bekanta dig med det nya innehållet på webbplatsen Världen 2030, ”Klimatförändringen och utvecklingen”, och med 100 resultat av Finlands utvecklingssamarbete.

Europainformationens och utvecklingskommunikationens publikationer kan också beställas gratis i webbshoppen.