Bild:
Nyheter 20.10.2022

Europainformationen på Helsingfors Bokmässa

Helsingfors bokmässa ordnas den 27–30 oktober i Helsingfors mässcentrum. Utrikesministeriets Europainformation ger information om aktuella EU-frågor och bjuder på ett urval avgiftsfria publikationer i sin monter 6k1. Utrikesminister Pekka Haavisto besöker montern lördagen den 29 oktober. I Europainformationens monter ordnas en frågesport med Europatema. Presentkort till en bokaffär lottas ut som pris.

I Europainformationens monter 6k1 delas också böcker om EU och andra publikationer ut gratis. De nyaste är det nyligen uppdaterade bokmärket EU:s medlemsländer och faktaboken ”Förenade i mångfalden? Europeiska unionens riktning” om EU:s framtid ur olika synvinklar, som publicerades hösten 2021.

Utrikesminister Pekka Haavisto intervjuas i Europainformationens monter lördagen den 29 oktober kl. 18.30 om aktuella EU-frågor och det förändrade säkerhetsläget i Europa.

I Europainformationens monter kan du också delta i en kort frågesport med Europatema. Alla som svarat rätt och lämnat sina kontaktuppgifter deltar i utlottningen av tre presentkort på 50 euro till en bokaffär. Vinnarna lottas ut veckan efter bokmässan.

Välkommen att diskutera och fråga om EU!

Information om hela programmet under Helsingfors bokmässa och om utställarna finns på Mässcentrets webbplats.