Bild: Eurooppatiedotus
Nyheter 29.5.2017

Europainformationens webbplats har förnyats

Europainformationens förnyade webbplats har öppnats.

Förutom att uppdatera den visuella profilen har avsikten varit att göra det lättare hitta aktuell information och svar på frågor som intresserar användarna mest. Också mängden av information har minskats.

”Den viktigaste informationen får inte försvinna i massan. Målet är att förbättra användarupplevelsen. I och med förnyelsen får också sociala medier en större roll i vår kommunikation och till exempel på Twitter finns vi under namnet @UM_ET”, berättar Europainformationens enhetschef Ville Cantell.

Finländare besöker webbplatsen för att hitta information om frågor som gäller vardagen, såsom att bo, studera och resa i olika EU-länder. Delen ”Du och EU”, där dessa ärenden behandlas, är också den mest populära delen av webbplatsen.

På webbplatsen kan man också läsa och beställa Europainformationens publikationer gratis.  Den nyaste och högaktuella EU-boken ”Periferi eller centrum?” publicerades i början av maj.

Andra aktuella teman är EU:s framtid och den arktiska regionen.  På webbplatsen finns dessutom en Brexit-sida med frågor och svar om Storbritanniens utträde ur EU som uppdateras kontinuerligt i takt med att processen framskrider.

”Särskilda målgrupper för webbplatsen är journalister, lärare och studerande. Under delen ”För lärare” finns bland annat videor som kan användas som stöd för undervisningen om EU-frågor”, säger Cantell.

Vi är tacksamma för alla utvecklingsförslag, kommentarer och frågor som gäller webbplatsen.  Vår kontaktinformation finns här.

Välkommen till vår förnyade webbplats!