Bild:
Nyheter 9.5.2020

Det nya EU-spelet tar dig ut på en resa med Jusu och Emma

Europainformationen firar Europadagen med ett nytt EU-spel som spelas på nätet. Syftet med spelet är att på ett roligt och inkluderande sätt lyfta fram basfakta om Europeiska unionens verksamhet. I slutet av spelet är det möjligt att delta i utlottningen av Europainformationens Jopo-cykel.

Spela här

Jusu och Emma reser till Bryssel

EU-spelet är ett äventyr med Jusu och Emma, som figurerar i Europainformationens animerade videor. De har blivit inbjudna till ett samråd i Europaparlamentet i Bryssel. De två vännerna behöver repetera vissa EU-basfakta inför sin resa. Det är spelarens uppgift att hjälpa dem att svara på olika frågor om EU i spelet.

I slutet av spelet kan spelaren delta i utlottningen av Europainformationens Jopo-cykel genom att ange sin e-postadress. Man kan delta i utlottningen fram till 17.5., varefter vinnaren meddelas personligen. Priset kan skickas per post till en adress i Finland. EU-spelet kan spelas även efter att utlottningen är genomförd.

EU-spelet riktar sig både till distansstuderande och till alla som är intresserade av EU-frågor. I slutet av sommaren kommer Europainformationen att ge ut en längre version av EU-spelet som riktar sig i synnerhet till skolorna och lärarna. Båda spelen fungerar på spelplattformen Seppo och tas fram i samarbete med företaget Lentävä liitutaulu.

Webbplatsen för Europadagen

Europadagens Facebook-evenemang