Nyheter 18.9.2002

Europarlamentariker tentades under Glaspalatsets infovecka

Under Glaspalatsets infovecka 27.-29.8 hade medborgarna möjlighet att träffa europarlamentariker.

Informationscentren i Glaspalatset har under flera år organiserat en infovecka i samband med Helsingfors festspel. Förutom Europainformationen deltog i år Kompassen, Luckan, Osviitta och FRK. Programmet pågick från tisdag till torsdag. Bord hade placerats utanför informationscentren och dessa dignade av material, vilket lockade människor att stanna och fråga om den kommande säsongens verksamhet. Vid Europainformationens bord var intresset störst för utvidgningen och den nationella sidan av euromynten.

Folktinget deltog på torsdagen under Konstens natt med en estrad på Simonsgatan, där de b.la. presenterade höstens program. Olika organisationer deltog också och gjorde reklam för sin verksamhet, samt framförde musik- och teaterstycken.

Europainformationen hade inbjudit europarlamentariker och Astrid Thors, Marjo Matikainen-Kallström, Riitta Myller, Matti Wuori, Ari Vatanen och Reino Paasilinna var på plats. Medborgarna ställde frågor till dem gällande arbetet i Europaparlamentet, möjligheterna att jobba och praktisera inom Europeiska unionen, samt beslutsfattandet inom unionen. Besökarna hade också möjlighet att testa sin kunskap om EU i en frågesport och få med sig Europainformationens ballong.