Nyheter 20.6.2012

Finlands säkerhetspolitik – trender i framtiden?

Utrikesministeriets Europainformation inleder i mitten av juni en serie diskussioner om Finlands säkerhetspolitik. De första diskussionerna kring temat ”Finlands säkerhetspolitik – trender i framtiden?” -hålls i Tammerfors den 13 juni och i Helsingfors den 14 juni under ledning av utrikesminister Erkki Tuomioja.

Försvarets fanfest 4.6.2012 på Senatstorget i Helsingfors. Foto: Försvarsministeriet.

Statsrådet bereder som bäst en säkerhets- och försvarspolitisk redogörelse som ska ges till riksdagen i höst. Utrikesministeriet deltar i beredningen. Vid diskussionerna dryftar man vad som påverkar Finlands säkerhet nu och i framtiden.

Utrikesminister Erkki Tuomioja. Foto: UMVid diskussionen i Tammerfors i stadsbiblioteket Metso onsdagen den 13 juni klockan 16–17.30 talar utrikesminister Erkki Tuomioja och verksamhetsledare Laura Lodenius från Fredsförbundet är kommentator. Moderator är specialforskare Helena Rytövuori-Apunen från Freds- och konfliktforskningscentralen vid Tammerfors universitet.

Vid diskussionen i Helsingfors torsdagen den 14 juni klockan 18–19.30 i universitetets Porthaniasal håller utrikesminister Erkki Tuomioja och riksdagsledamöterna Seppo Kääriäinen och Pertti Salolainen anföranden. Moderator är Teija Tiilikainen, direktör för Utrikespolitiska institutet.

Diskussionerna kan också följas på Twitterkanalen #UMturpo.

Serien fortsätter i höst på olika håll i landet.

Information om diskussionerna i Tammerfors och Helsingfors i Europainformationens evenemangskalender: Europainformationens evenemangskalender