Bild: Europainformation
Nyheter 25.1.2017

Utrikesministeriets Europainformation deltar i mässan för undervisningssektorn Educa

Utrikesministeriets Europainformation deltar i mässan för undervisningssektorn Educa i Helsingfors mässcentrum fredagen och lördagen den 27–28 januari. I vår monter 6n48 hittar du aktuell information bland annat om EU och Finlands kommande ordförandeskap i Arktiska rådet.

Europainformationen deltar i mässan tillsammans med utrikesministeriets enhet för utvecklingskommunikation. Ett aktuellt tema som kommer att presenteras är Finlands kommande ordförandeskap i Arktiska rådet.

Europa och Arktis

Sedan årsskiftet har Europeiska unionen redan hunnit välja ny ordförande i Europaparlamentet och Malta har tagit över som ordförande i rådet. Brexit kommer säkert att väcka mer debatt än någonsin.

Finland blir ordförande i Arktiska rådet i maj. Vad innebär det egentligen? Kom och ta reda på mer om de här aktuella frågorna i vår monter!

Aktuella publikationer gratis

Bland Europainformationens färska publikationer finns bland annat en ny utgåva av den bekanta Europakartan. Kartan Europa 2017, som kom ut förra veckan, visar bland annat vilka länder som förhandlar om medlemskap i EU och vilka som är potentiella kandidatländer. Vi delar också bokmärken med EU:s medlemsländer 2017.

I anslutning till det kommande ordförandeskapet i Arktiska rådet gav vi ut boken Arktiskt smörgåsbord i oktober 2016. Verket finns på finska, svenska, engelska och nordsamiska. Kom och plocka med dig ditt eget exemplar på Educa!

Utvecklingskommunikationen presenterar de globala målen

Europainformationen deltar i mässan tillsammans med utrikesministeriets enhet för utvecklingskommunikation. Utvecklingskommunikationen erbjuder undervisningsmaterial om de globala målen för hållbar utveckling. På lördagen besöker den internationellt prisbelönta palestinska läraren Hanan Al Hroub utrikesministeriets monter. Al Hroub är anträffbar i montern kl. 14.45–15.05.

Vi delar också ut affischer och annat material om FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Läs mer i evenemangskalendern!​