Bild: Europainformationen
Nyheter 18.8.2021

Hur ser framtiden ut för ett öppet Europa? Delta i diskussionen under Europaforum i Åbo!

Den 25–27 augusti 2021 ordnas Europaforum i Åbo som samlar påverkare och vanliga finländare för att diskutera EU:s framtid och Finlands roll i Europa. Fredagen den 27 augusti ordnar utrikesministeriets Europainformation en diskussion om den fria rörlighetens framtid i EU efter coronapandemin. Allt program under Europaforum går att följa på nätet. I år ingår Europaforum också i programmet för konferensen om Europas framtid.

Den fria rörligheten är en av EU:s bedrifter. Denna hörnsten i unionen har emellertid drabbats hårt av coronapandemin. Hur kommer det öppna och gränslösa Europa att se ut efter coronakrisen? Dessa frågor diskuteras av Saila Heinikoski, äldre forskare vid Utrikespolitiska institutet, Europaparlamentarikern Sirpa Pietikäinen och Ninni Norra, som är medborgarrepresentant vid framtidskonferensens plenum. Diskussionen modereras av journalisten Eeva Lehtimäki.

Europainformationens diskussion ordnas fredagen den 27 augusti kl. 16.00 på hotell Radisson Blu Marina Palace i Åbo. På grund av coronaläget begränsas antalet deltagare på platsen, men alla diskussioner kan följas direkt på nätet. Du kan skicka frågor och kommentarer genom chatten på Europaforums evenemangssajt eller på Twitter med hashtagg #eurooppafoorumi och #europeforum. Alla diskussioner spelas också in och läggs upp på YouTube. Diskussionen förs på finska.

Europaforum i Åbo är ett öppet forum för samhällsdebatt om Finlands nuvarande och framtida roll i Europa och Europeiska unionen. Forumet ordnas nu för fjärde gången och det ska bli ett årligen återkommande evenemang och ett startskott för den politiska och ekonomiska diskussionen i Finland varje höst.

Delta i diskussionen om Europas framtid

Europainformationens program i Åbo är en del av konferensen om Europas framtid. Avsikten med konferensen är att föra en intensiv och öppen diskussion om EU med allmänheten i alla medlemsländer och att bygga Europas framtid utifrån de frågor som allmänheten lyft fram. Konferensen om Europas framtid pågår också på en webbplattform där var och en fritt kan dela sina tankar om EU och dess framtid. Du kan till exempel delta i diskussionen om värderingar, klimatförändringarna, ekonomi, hälsa eller utbildning.

Evenemangsarrangörer kan informera om sina evenemang på plattformen och berätta om diskussioner som förts. Alla som vill kan ordna ett eget evenemang.

Välkommen med!

#europaforum #FramtidenÄrDin